В Австралії презентували збірник статей про Україну

В Австралії презентували збірник статей про Україну

Укрінформ
В австралійському Університеті ім. Монаша презентували збірник статей “Ukraine and Europe: Cultural Encounters and Negotiations”.

Про це повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

“Насиченість та багатство цієї чудової колекції статей про залученість України до Європи робить її одним з найважливіших томів про культурну історію України, які з’явилися протягом останнього часу. Релевантність предмета та висока якість статей роблять цю книгу обов’язковою для всіх, хто цікавиться українським минулим, сьогоденням та майбутнім”, - сказав про видання відомий історик, професор Стенфордського університету Норман Наймарк.

Книга під співредакторством Джованни Броджі, Сергія Плохія (Гарвардський університет) та Марка Павлишина, що вийшла у видавництві Торонтського університету 2017 р., була представлена австралійському читачеві у рамках міжнародних заходів, що проходять на базі Центру українознавчих студій ім. Миколи Зерова у Мельбурні.

Професор Віталій Чернецький, представлюючи видання, наголосив на його важливості у контексті сучасної гуманітарної науки про Україну, жартома співвіднісши значущість книги з її немалим обсягом (460 сторінок).

Читайте також: Фотороботи емігрантки з Києва презентують у Музеї української діаспори

Про виникнення ідеї книжки та про конференцію в італійському місті Гарньяно, яка стала основою її двадцяти двох авторських розділів, розповіли Джованна Броджі та Марко Павлишин.

Допоміжний фонд українознавчих студій громади українців австралійського штату Вікторія виступив одним із головних спонсорів книги.

У зв’язку з проведенням презентації Бібліотека університету ім. Монаша влаштувала виставку раритетних українських книг та інших матеріалів з її колекцій. Найдавнішою українською книгою у власності бібліотеки є перше видання (1665 р.) збірки «Небо новоє» Йоаникія Галятовського. Експонувалися також різні видання творів Тараса Шевченка, зокрема й ХІХ століття, а також книги з власноручними посвятами видатних людей, у тому числі Павла Скоропадського, гетьмана Української держави 1918 р., та провідної діячки освіти та жіночого руху в Україні та в емірації Софії Русової. Відвідувачі могли побачити перший і єдиний номер журналу «Музагет» 1919 р., який об’єднав передових модерних українських поетів того часу. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-