Українці Австралії зібрали кошти для родини Сенцова

Українці Австралії зібрали кошти для родини Сенцова

Укрінформ
Українська громада Мельбурна зібрала майже дві тисячі доларів допомоги родині утримуваного Кремлем українського політв’язня, кримського режисера Олега Сенцова.

Про це повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

“Окрім коштів, які ми передамо родині Сенцова, ми вишлемо Олегу ще австралійські поштові листівки, на яких люди писали слова підтримки”, - сказала одна з організаторів акції в Австралії Орися Стефин.

Благодійний показ документальної стрічки “Процес: російська держава проти Олега Сенцова” зі збором коштів на підтримку сім’ї кримського режисера відбувся за ініціативи української громади штату Вікторія і пройшов у двох найпопулярніших українських осередках - Українському народному домі в Ессендоні та українській суботній школі ім. Лесі Українки в Нобл Парку.

Показ, організований з метою привернення уваги світової спільноти до українських політв’язнів, відвідали представники української громади штату різних поколінь та небайдужі австралійці.

У рамках показу відбулася виставка австралійського фотографа Брюса Вілсона про життя людей у зоні російсько-українського конфлікту “Donbas: Photographs from Ukraine’s War-torn East” та флешмоб на підтримку українського режисера.

Перед показом стрічки керівники української громади поінформували відвідувачів про ситуацію з українськими політв’язнями, які незаконно утримуються Російською Федерацією, зокрема, про справу українського режисера Олега Сенцова, а також про конфлікт на сході України.

Як повідомлялося, Сенцова затримала в Криму ФСБ Росії 11 травня 2014 року. Кінорежисера звинуватили в тероризмі і незаконному зберіганні зброї. У матеріалах сфабрикованої справи його називали організатором диверсійно-терористичної групи.

У серпні 2015 року Сенцов був засуджений до 20 років позбавлення волі.

Читайте також: Німеччина закликає Росію надати медичну допомогу Сенцову

14 травня 2018 року Сенцов оголосив безстрокове голодування з вимогою звільнити всіх українських політв'язнів.

Загалом у Росії і анексованому Криму утримують близько 70 українських політв'язнів, серед них і журналіст Укрінформу Роман Сущенко, якого в РФ засудили до 12 років колонії суворого режиму за нібито шпигунство.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-