Президент СКУ закликав Італію підтримувати Україну

Президент СКУ закликав Італію підтримувати Україну

Укрінформ
Президент Світового конгресу українців Євген Чолій під час візиту до Італії закликав керівництво країни підтримувати територіальну цілісність України та її євроінтеграційні процеси, а також визнати Голодомор 1932-33 рр. геноцидом українського народу.

Про це повідомляється на сайті СКУ. 

Під час зустрічей Президент СКУ подякував Італії за підтримку України в рамках Європейського Союзу (ЄС), включно з підписанням Угоди про асоціацію між ЄС і Україною, та привернув увагу до її позитивів. 

Він наголосив на значних реформах в Україні, які вона здійснює на тлі гібридної агресії Російської Федерації. У цьому контексті Євген Чолій наголосив на масштабах цієї агресії та на її серйозній загрозі для всього міжнародного співтовариства, зокрема й для Італії. Зважаючи на це, Президент СКУ зазначив, що недавня заява Прем’єр-міністра Італії про повернення Російської Федерації до Великої Вісімки була значно проблематичною. 

Також Чолій спонукав Італію зміцнювати міждержавні відносини з Україною, у тому числі й економічну та торгівельну співпрацю, яка б включала нарощування інвестицій в Україну та імпорту її товарів у Італію. 

Питання про сучасні події в Україні та про основну діяльність СКУ в її підтримці Евген Чолій порушив під час зустрічей з Послом України в Італії та українською громадою. Разом з цим Президент СКУ ознайомився з особливостями українського громадського життя в Італії та обговорив шляхи подальшої співпраці з СКУ.

У Італії Президента СКУ супроводжувала Директор Представництва СКУ зі зв’язків з міжнародними організаціями в Брюсселі Марина Ярошевич.

“Цей візит став ще одним кроком Світового Конгресу Українців у просуванні на терені Італії інтересів України та в зміцненні співпраці з українською діаспорою,” - заявив Президент СКУ Євген Чолій.

Як зазначається, робочий візит Президента СКУ до Італії проходив 4-6 липня. В його рамках Чолій зустрівся з державними високопосадовцями, дипломатами і представниками громадянського суспільства.

Фото з сайту СКУ, Укрінформ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-