У Польщі запустять для українців додаткові вагони з Перемишля до Берліна

У Польщі запустять для українців додаткові вагони з Перемишля до Берліна

Укрінформ
З огляду на зростаючу кількість українців в Польщі, які прямують далі на захід, польська залізниця (PKP) має намір запустити додаткові вагони з Перемишля до Берліна через Вроцлав.

Про це заявив голова компанії PKP Intercity Марек Хранюк під час прес-конференції щодо розвитку залізниці у східній частині Польщі, інформує rynek-kolejowy.pl.

“Ми домовилися з українською та німецькою сторонами у справі сполучення з Перемишля через Зелену Гуру до Берліна. Потяг називатиметься “Метрополь”. Це буде потяг з вагонами, які у Вроцлаві приєднуватимуться до потяга до Берліна”,- заявив Хранюк. 

Він зазначив, що кількість українців, які прибувають до Польщі, постійно зростає, а тому   напрям схід-захід має бути дуже рентабельним. “Ми вже зараз фіксуємо збільшення удвічі кількості пасажирів зі сходу”,- констатував керівник PKP Intercity.

Читайте також: Укрзалізниця у червні випустить на маршрути три модернізовані електрички

Він підкреслив, що компанія готова розширювати можливості з думкою про нових клієнтів, але проблема існує на кордоні з Україною. “На жаль, потяги запізнюються, але ми мусимо чекати, оскільки здійснюється митний контроль”, - заявив Хранюк.

Він наголосив, що  залізничники намагаються допомагати прикордонним органам, зокрема, вони починають здійснювати перевірку ще під час руху поїзда. 

Фото: MJ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-