Півтора місяці на велосипеді: українець побував у 20 країнах Європи

Півтора місяці на велосипеді: українець побував у 20 країнах Європи

Укрінформ
Слюсар з Маріуполя Віталій Іванусь проїхав 20 європейських країн за 45 днів на велосипеді, що є його особистим рекордом.

Загалом велоподорож українця склала 15 тис. кілометрів, повідомляє "Сьогодні".

"Я готував рік маршрут. Я, виходить, проїхав 20 країн", – розповідає мандрівник Віталій.

За його словами, він кожного дня долав майже по 300 кілометрів, а спав під відкритим небом.

"Знімати готель просто з фінансів дуже важко. Мінімум на одну ніч треба 30 євро. У мене був з собою спальний мішок, сумочка ззаду така. Там все: ключі, одяг", – каже мандрівник.

Більшість часу чоловік проводив на велосипеді: зупинявся, щоб поїсти, поспати і зняти на камеру дивовижні пейзажі країн, серед яких - Польща, Чехія, Німеччина, Швейцарія, Ліхтенштейн, Іспанія та інші. 

Як зазначив українець, в Європі його приємно здивував той факт, що на двоколісному пересуваються і молодь, і пенсіонери, й навіть багатії.

"Велосипедний рух дуже розвинений. Особливо в Нідерландах мені сподобалося. Там взагалі просто круто. Я всю країну проїхав велодоріжкою", – зізнається Іван.

Загалом велотур тривав півтора місяці і обійшовся мандрівникові в 900 євро. Тепер Віталій міркує над новим маршрутом. Вирушить у дорогу вже наступного року. 

Раніше, у 2017 році Віталій Іванусь здійнив подорож до Італії на велосипеді, подолавши сім тисяч кілометрів за місяць.

Нагадаємо: команда українських велосипедистів, учасників благодійного проекту "Чумацький шлях до Північної Америки" 22 травня стартувала в Лос-Анджелесі на дистанцію 10 тис. кілометрів по Сполучених Штатах і Канаді. Команда велопробігу складається з ветеранів АТО, спортсменів та волонтерів,

За 100 днів активісти планують проїхати 435 міст від Тихого до Атлантичного океану. Проект має на меті допомогти багатьом американцям та канадійцям відкрити сучасну й динамічну Україну, а також поширити інформацію про реальні події на Донбасі та в тимчасово окупованому українському Криму.

Фото: dotb.dn.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-