Українці з Мадрида вимагають звільнити українських політв'язнів, утримуваних в РФ

Українці з Мадрида вимагають звільнити українських політв'язнів, утримуваних в РФ

Фото
Укрінформ
Українці з іспанського Мадрида долучились до світової акції по звільненню українських в'язнів сумління, які незаконно засуджені та перебувають у російських в'язницях.

Про це повідомляють "Стожари" з посиланням на голову Асоціації "Українська Громада Іспанії за права, честь і гідність Українців". 

"Понад 60 українських громадян утримують в надзвичайно важких умовах, піддають психологічному впливу, не допускають українських консулів та лікарів... Путінський режим глухий до закликів не тільки українських діячів культури, митців, громадських діячів але і до відповідних звернень з багатьох країн світу", - сказав він.

За його словами, в світовому паломницькому місці, у французькому Люрді, українські прочани з Мадриду молились за мир в Україні і поставили велику свічу, як символ пожертви, яка до сих пір жевріє вогнем віри, любові і молитвами за Україну.

Далі, біля гроту прочани молились за здоров'я, витримку нелюдських умов та за найшвидше звільнення усіх українських політв'язнів, зокрема Олега Сенцова, Олександра Кольченка, Романа Сущенка, Миколу Карпюка, Станіслава Клиха, Хайсера Джемілєва та всіх українців, кримських татар, які терплять тортури і нелюдські умови, чекаючи довгоочікуваного звільнення.

Біля російського посольства в Мадриді також вимагали термінового звільнення усіх заручників Кремля.

"Ми повинні надалі бути небайдужими, проявити солідарність та домагатись з усім цивілізованим світом звільнення українських політичних в'язнів в Росії", - йдеться у повідомленні.

Як відомо, український режисер і політичний в’язень Олег Сенцов, засуджений російським судом до 20 років колонії суворого режиму за звинуваченням у "терористичній діяльності" на території анексованого Криму, 14 травня оголосив безстрокову голодовку з вимогою звільнити усіх українських політв'язнів в РФ.

Нині в Росії та анексованому Криму утримують 64 українських політв'язня, серед них і журналіста Укрінформу Романа Сущенка, якого в РФ засудили до 12 років колонії суворого режиму за нібито шпигунство.

Фото з сайту svitua.org

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-