Українці створили перший у США парк сучасних технологій

Українці створили перший у США парк сучасних технологій

Фото
Укрінформ
Подружжя з Харкова - Олександр Черномазов і Елла Маламуд - створили перший у США інтерактивний парк сталого розвитку Greenspark, де представлено досягнення у сфері відновлювальної енергії, зеленого будівництва та екологічного транспорту. 

Як повідомляє "Голос Америки", пара мешкала в нью-йоркському Брукліні. Будували кар'єру – Алекс у сфері інформаційних технологій, Елла – вчителя біології в школі. Ідея відкрити парк прийшла, коли обоє звільнилися і почали подорожувати країною. 

"Зрозуміли: якщо не зробимо цього зараз, то не зробимо ніколи. Це звучить страшніше, ніж є насправді, оскільки витрати були мінімальними. Ми платили за їжу та бензин, жили в автомобілі, - розповідає Черномазов. - Я купив позашляховик і переобладнав його – додав ліжко, холодильник, сонячну панель, навіс від сонця, розкладні крісла. Багато часу проводили в пустелях, на пустирях, у лісах. Третину часу провели в національних парках – два тижні в одному, три тижні в іншому".

Він зазначив, що землю під парк шукали кілька років, а вдалося придбати у 2016-му.

"Ми купили багатоквартирний дім і почали здавати квартири в оренду. Будинок платить за себе і дає трішки прибутку, якого вистачає нам на їжу та бензин. Цього досить, щоб займатися бізнесом. Перших відвідувачів почали приймати у жовтні 2017-го, щоб побачити, чи все працює належним чином. Офіційне урочисте відкриття заплановане на 2 червня 2018 року", - зауважив українець.

Також Олександр додав, що із будівництвом допомагають волонтери.

"Але в основному – це ми, швидше, я сам – працюю по 12 годин на день. Дружина проводить час із дітьми. Вечорами ми обговорюємо все, іноді я телефоную їй посеред дня, коли не можу щось самостійно вирішити. Ідей, куди рости і які експонати додавати – багато. Деякі з них потребують коштів, деякі прості, і я роблю сам. Щоб роздобути складніші експонати, особливо з секції "зелене будівництво", ми організовували майстер-класи, за який учасники платили хто скільки міг, наймали інструктора, і весь дохід ішов йому. Таким чином, люди здобували цікавий досвід, інструктор отримував заплату, а нам залишався експонат для парку", - розповів він.

Зазначається, що інтерактивний парк сталого розвитку Greenspark (Greenspark Interactive Sustainability Park), розташований обабіч популярного серед туристів шосе 100 в штаті Вермонт, відкрив свої двері для перших відвідувачів.

Фото: ukrainian.voanews.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-