У Берліні з'явиться своє українське радіо

У Берліні з'явиться своє українське радіо

Фото
Укрінформ
Наприкінці травня або на початку червня у Берліні вперше зазвучить українське радіо - ТreamBeats fm.

Послухати його можна буде на хвилях інтернет-радіо ALEX FM 91.0, повідомляє кореспондент Укрінформу у ФРН.

"Ефірного часу поки що дуже мало - 2 рази на місяць, але сподіваємося, в майбутньому буде щотижня", - розповіла агентству автор ідеї, головний редактор Євгенія Козменко.

Вона бачить аудиторією українців, які живуть у Німеччині, хотіла б, щоб слухали і росіяни, які живуть у цій країні. Мовлення буде як українською, так і німецькою мовами, збалансоване між культурою, музикою і політикою. Сама Козменко збирається готувати інтерв'ю з цікавими особами, політиками, діячами мистецтва - як українськими, які працюють у ФРН (і яких тут, на жаль, мало хто знає), так і гастролерами.

Читайте також: Міжнародна спільнота недостатньо відстоює права кримських татар - КУК

Запис першої передачі вже відбувся. Гостями ведучих Кирила Коломійця і Катерини Рітц-Ракул (харків'янин і львів'янка вже багато років живуть у Берліні) стали посол України у ФРН Андрій Мельник і віце-голова Німецько-Українського форуму Карл-Георг Велльманн.

У Берліні з'явиться своє українське радіо / Фото: Ольга Танасійчук, Укрінформ

"Я дуже щасливий, що нарешті таке радіо у Берліні з'явиться. Хочу побажати Трембітам цікавих співрозмовників, зацікавлених слухачів", - сказав агентству Мельник, нагадавши, що в одній лише німецькій столиці живе мінімум 12 тис. українців.

Велльманн порадив німцям цікавитися Україною, відвідати цю країну, пізнати цікаві міста, ландшафти, пізнати цікавих людей. "Добре, що українці отримають власне радіо і зможуть отримувати незалежну і всеосяжну інформацію, особливо в умовах російської пропаганди", - сказав колишній депутат Бундестагу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-