Світовий конгрес українців закликає направити спостерігачів ОБСЄ до Криму

Світовий конгрес українців закликає направити спостерігачів ОБСЄ до Криму

Укрінформ
Світовий конгрес українців продовжує свої зусилля із висвітленні тяжкого становища кримських татар в окупованому Криму і закликає до розгортання моніторингової місії ОБСЄ на півострові. 

Про це у День пам'яті жертв депортації кримських татар заявив президент Світового конгресу українців Євген Чолій.

Він наголосив, що "20-мільйонна українська діаспора приєднуються до кримських татар по всьому світу у вшануванні 74-ої річниці їх депортації з Криму". "Світовий конгрес українців продовжує свої зусилля із висвітленні тяжкого становища кримських татар у окупованому Криму, закликаючи до розгортання моніторингової місії ОБСЄ в Криму, з метою зменшення кількості порушень прав людини та запобігання ізоляції мешканців півострова від Заходу", - додав президент СКУ.

Чолій зазначив, що день, коли ми вшановуємо пам'ять жертв геноциду кримськотатарського народу, повинен нагадувати про крихкість прав людини і посилити "рішучість міжнародної спільноти зміцнити зусилля, спрямовані на якнайшвидше забезпечення виведення іноземних військ з Кримського півострова та звільнення всіх незаконно затриманих Російською Федерацією політичних в'язнів".

Читайте також: У Сімферополі затримали учасників акції до річниці депортації кримських татар

Як повідомляв Укрінформ, День пам'яті жертв депортації кримськотатарського народу з Криму відзначається 18 травня щороку. У цей день в Середню Азію з півострова був відправлений перший ешелон кримських татар. Всього було депортовано понад 180 тисяч осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-