У Брюсселі показали

У Брюсселі показали "страви" часів Голодомору

Фото
Укрінформ
Українська академія лідерства розпочинає всесвітню кампанію в пам'ять про жертв геноциду та голодоморів в Україні.

У рамках кампанії у центрі бельгійської столиці представили пересувний "ресторан"  Uncounted since 1932 зі стравами, які українцям доводилося їсти під час Голодомору, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Цього року ми вшановуємо 85-ті роковини трагедії Голодомору на території України. Ми ставимо за мету довести до світу, до людства інформацію про цю трагедію у творчий спосіб. Ми вийшли з форматом вуличного ресторану, який пригощає перехожих тими стравам, які вживали наші предки під час голодоморів", - розповів керівник Української академії лідерства Роман Тичківський.

Читайте також: Дослідники підтверджують загибель семи мільйонів від Голодомору - Кубів

Рецептура презентованих у Брюсселі страв записана від людей, які вижили під час трагедії. Наприклад, це суп з листя кукурудзи, хліб з перетертих жолудів та млинці з борошна качанів кукурудзи і трав’яного борошна.

"Як нація, яка це пережила, ми маємо місію довести до світу наслідки брутального ставлення до людей. Особливо ми зацікавлені, щоб до цього була залучена молодь і зрозуміла для себе важливість місії кожного українця у світі говорити про це", - заявив Тичківський.

Пересувний "ресторан" відвідали депутати Європарламенту, дипломати та звичайні громадяни багатьох країн Європи.

У Брюсселі показали "страви" часів Голодомору / Фото: Лавренюк Андрій, Укрінформ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-