Українці в Анкарі провели ходу вишиванок

Українці в Анкарі провели ходу вишиванок

Фото
Укрінформ
Українська громада в турецькій столиці Анкарі 12 травня провела ходу у вишиванках, присвячену Всесвітньому дню вишиванки.

Як повідомляється на Facebook-сторінці української дипустанови у Туреччині, яка організувала захід, акція відбувалася під гаслом "Вишиванка – наш генетичний код".

"Українці Анкари розпочали відзначення Всесвітнього дня вишиванки святковою ходою у вишиванках. Маршрут пролягав від вулиці, названої на честь України - Ukrayna Caddesi до Посольства України. Навіть дощ не зміг зіпсувати плани та настрій учасникам ходи, а у фінальній точці маршруту нас уже зустрічало сонце і гостинне частування", - повідомили у дипустанові.

Окрім українських традиційних вишиванок та прапорів, більшість учасників ходи мали червоні маки – символ пам’яті жертв Другої світової війни, яких вшановують в Україні та Європі 8 травня у День пам’яті та примирення.

Читайте також: Дітей української діаспори Туреччини запрошують до табору

До акції також долучилися співробітники Посольства України в Турецькій Республіці, представники кримськотатарських громадських організацій та турецькі друзі. 

Після ходи український посол в Туреччині Андрій Сибіга дарував окремим українцям вишиванки у рамках акції "Народженні у вишиванках".

Нагадаємо, це вже другий рік поспіль у турецькій столиці відзначають Всесвітній день вишиванки. Минулого року святковий показ вишиванок відбувся в Національній бібліотеці Туреччини.

Фото: Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-