Нью-йоркський театр з українським гуртом у складі отримав престижну театральну премію

Нью-йоркський театр з українським гуртом у складі отримав престижну театральну премію

Відео
Укрінформ
Нью-йоркському театру Ла МаМа, на базі якого вже не одне десятиліття працює український експериментальний театр "Яра", присудили премію Tony Award-2018 у номінації "Найкращий регіональний театр".

Про це йдеться в сюжеті "Голос Америки".

"Нью-йоркському театру Ла МаМа, на базі якого вже не одне десятиліття працює український експериментальний театр "Яра", присудили цьогорічну премію "Тоні". Номінація - "Найкращий регіональний театр", - йдеться у сюжеті.

Зазначається, що церемонія нагородження відбудеться 10 червня у Нью-Йорку.

Студія, заснована в 1961 році Еллен Стюарт, відіграла ключову роль у створенні руху "Офф-Офф-Бродвей" - безстрашного провокативного експерементального театру на противагу комерціалізованому бродвею, де ставлять лише ті вистави, яким прогнозують масовий успіх.

Серед постановок українського театру "Яра" на базі Ла МаМа - "Ворон", "Темна ніч, ясні зорі" і "1917-2017:Тичина, Жадан і Собаки".  

"Тоні" засновано в 1947 році і названо на честь американської акторки, постановника і філантропа Антуанетти Перрі (1888-1946). Премія вважається театральним еквівалентом кінематографічного "Оскара", музичної "Греммі" і телевізійної "Еммі".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-