СКУ закликає діаспору допомогти українській церкві отримати автокефалію

СКУ закликає діаспору допомогти українській церкві отримати автокефалію

Укрінформ
Світовий конгрес українців закликає багатомільйонну українську діаспору усіляко сприяти зусиллям щодо надання томосу автокефалії Українській православній церкві.

Про це заявив президент Світового конгресу українців Євген Чолій, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Світовий конгрес українців закликає українську діаспору молитися за якнайшвидше здійснення багатовікового прагнення світового українства одержати автокефалію Православної церкви в Україні», - сказав Чолій.

Він також закликав закордонне українство приєднатися до відповідного звернення Постійної конференції Українських православних єпископів поза межами України. «СКУ вітає звернення Постійної конференції Українських православних єпископів поза межами України від 26 квітня 2018 р. до духовенства, монашества та вірних Української православної церкви в діаспорі в справі надання томосу про автокефалію православної церкви в Україні та закликає багатомільйонну українську діаспору приєднатися до цього звернення», - наголосив президент СКУ.

Читайте також: В УПЦ МП агітують вірян писати Варфоломію протести проти автокефалії

Як повідомлялося, Президент Петро Порошенко 17 квітня заявив, що підготував звернення до Вселенського патріарха із проханням видати Томос щодо автокефалії православної церкви в Україні.

18 квітня глава держави офіційно прийняв від ієрархів УПЦ КП та УАПЦ звернення для передачі Вселенському патріарху Варфоломію про надання українській церкві Томосу про автокефалію з підписами усіх архієреїв, які підтримали це рішення.

Верховна Рада 19 квітня ухвалила постанову про підтримку звернення Президента України до Вселенського патріарха Варфоломія щодо створення Єдиної помісної української православної церкви. Відповідне рішення підтримали 268 народних депутатів. «Опозиційний блок» фактично одностайно проголосував проти створення єдиної помісної церкви.

22 квітня було повідомлено, що Вселенський патріархат розпочинає процедури, необхідні для надання автокефалії українській православній церкві.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-