Діаспора вимагає реакції світу на закриття української бібліотеки в Москві

Діаспора вимагає реакції світу на закриття української бібліотеки в Москві

Укрінформ
Світова спільнота має відреагувати на закриття російською владою Бібліотеки української літератури у Москві.

Про це заявив кореспондентові Укрінформу президент Світового конгресу українців Євген Чолій.

«Світовий конгрес українців закликає міжнародне співтовариство й правозахисні організації негайно відреагувати на неприйнятні дії Російської Федерації, аби захистити національні права та права людини української меншини в Росії», - сказав Чолій.

Він додав, що СКУ засуджує ліквідацію бібліотеки, яка вже давно зазнає переслідувань з боку владних структур Російської Федерації.

Як повідомлялося раніше, у Москві завершили знищення Бібліотеки української літератури. З будівлі вже зняли усі вивіски, крім того, заблоковано сайт бібліотеки.

Читайте також: У Києві відбудеться другий Бізнес-форум української діаспори

У жовтні 2015 року в Бібліотеці української літератури в Москві провели обшук, поліція підкинула націоналістичну літературу. Також обшук провели вдома у директора бібліотеки Наталії Шаріної. 5 червня 2017 року Міщанський райсуд Москви засудив Шаріну до 4 років ув'язнення умовно. Її звинуватили в розповсюдженні екстремістської літератури, «яка закликає до ненависті і ворожнечі», а також у розтраті бюджетних коштів. Захист Шаріної оскаржив вирок.

У міжнародній правозахисній організації Amnesty International заявили, що Шаріна стала жертвою судового свавілля, а винесений вирок демонструє цілковите презирство російської судової системи до принципу верховенства права.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-