Українські канадці вітають з Великоднем і обіцяють підтримувати Україну

Українські канадці вітають з Великоднем і обіцяють підтримувати Україну

Відео
Укрінформ
Українська громада Канади обіцяє й надалі сприяти зміцненню відносин між Україною та Канадою.

Про це йдеться у привітанні президента Конгресу українців Канади Павла Ґрода та віце-президента Олександри Хичій із нагоди православного Великодня.

«Завдяки вашій щедрій підтримці, ми й надалі будемо сприяти побудові міцної українсько-канадської спільноти та допомагати громадянам України будувати їх краще майбутнє», - сказав Ґрод.

Своєю чергою, Олександра Хичій наголосила, що чинні зусилля Конгресу направлені передовсім на «підтримку відважних жінок та чоловіків, які вже не перший рік захищають Україну від військової агресії Росії». «Як єдиний голос об’єднаної українсько-канадської спільноти, ми працюємо над тим, аби уряд Канади й депутати були добре поінформовані щодо необхідності посилення оборонних та безпекових відносин між Канадою та Україною», - підтримав її думку Ґрод.

Водночас, Хичій згадала і про інші важливі проекти, що втілюються українською громадою Канади. «Цього року ми успішно реалізували ряд проектів, серед яких програма парламентського стажування, активна просвітницька робота щодо Голодомору та укріплення канадсько-українських відносин», - підсумувала вона.

Читайте також: Алею Героїв Небесної сотні до Великодня прикрасять паски та писанки

Як відомо, більше 1,3 млн громадян Канади мають українське походження, що становить близько 4% від загального населення країни. Конгрес українців Канади – парасолькова організація, яка об’єднує під своїм дахом усі українські громадські організації Канади. Заснована в 1940 році у Вінніпезі, нині вона складається із шести провінційних рад та 34 відділів у містах всієї Канади.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-