Українська громада в Англії відзначить день народження Тараса Шевченка

Українська громада в Англії відзначить день народження Тараса Шевченка

Анонс
Укрінформ
Українська громада в англійському містечку Редінг святкуватиме 204-у річницю з дня народження великого українського поета Тараса Шевченка, читанням його балади "Тополя".

Про це повідомила українська громада на своїй сторінці заходу у Фейсбуці.

Захід відбудеться 25 березня впродовж 16-19 год. у Центрі української громади за адресою: 21 Sidmouth Street, RG1 4QX Редінг (Англія).

Читайте також: Український театр у Нью-Йорку покаже виставу "Катерина" за поемою Шевченка

Організатори зазначили, що під час святкової атмосфери можна буде насолодитися смаколиками з гарячими напоями.

Вірш "Тополя" входить до збірки "Кобзар". У його сюжеті - молода дівчина закохується у козака, але той поїхав на війну, де й загинув. Дівчина все ще сподівається, що він повернеться, натомість її матір підшукала для неї хорошу партію — старого багатія. Дівчина не хоче йти заміж і матір вирішує віддати її силоміць за старого. Остання її надія — це стара ворожка, до якої вона звертається за допомогою. Та дає дівчині чаклунське зілля, випивши яке на світанку, можна повернути коханого «з чужини», але якщо він не повернеться після другого ковтка треба випити втретє… Що має трапитись після третього ковтка стара порадила не питати. Дівчина робить все, як їй наказала ворожка: її козаченько так і не повернувся, а вона перетворилася в тополю.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-