Чолій на ПАРЄ підніме питання про виключення РФ з Ради Європи

Чолій на ПАРЄ підніме питання про виключення РФ з Ради Європи

Укрінформ
Дії Російської Федерації по відношенню до України, ігнорування Росією резолюцій, прийнятих ПАРЄ, не дає їй права бути повноправним членом Ради Європи.

Таку думку в ексклюзивному коментарі Укрінформу висловив президент Світового конгресу українців Євген Чолій, який прибув до Страсбурга для участі в заходах у рамках зимової сесії ПАРЄ.

«Головна наша мета прибуття до Страсбурга — це участь у заходах з гуманітарних питань. Маю виступ (23 січня – ред.) із директором нашого бюро в Брюсселі пані Мариною Ярошевич. Ми маємо намір закликати Раду Європи, Парламентську асамблею Ради Європи далі підтримувати Україну в різних гуманітарних потребах», - розповів Чолій.

«Ми хочемо підняти питання, що Рада Європи повинна застановитися тепер над виключенням Російської Федерації із Ради Європи, оскільки Російська Федерація взагалі не шанує резолюції Ради Європи, і немає сьогодні жодного змісту, щоб вона була повноцінним членом Ради Європи», - додав президент Світового конгресу українців.

Щодо ведення діалогу з РФ президент СКУ впевнений, що він може мати місце, але РФ повинна дотримуватися резолюцій ПАРЄ, і лише це може бути передумовою до повернення російської делегації.

«Я думаю, що можна мати з Російською Федерацією діалог, однак я би міг говорити сьогодні, що повернення Російської Федерації або надання їй права голосу в Парламентській асамблеї фактично заперечувало б тим всім резолюціям, які приймала Парламентська асамблея Ради Європи і фактично вказувало би, що країна може настільки не шанувати рішення ПАРЄ», - сказав Чолій.

Він також наголосив на тому, що попри позицію та протиправні дії Росії, її все одно вважають повноправним членом РЄ. 

«І фактично її (РФ – ред.) далі трактують як повноправного члена, і тим самим заперечують вартість прийнятих резолюцій ПАРЄ», - наголосив президент СКУ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-