На найбільшій у світі виставці споживчої електроніки буде український павільйон

На найбільшій у світі виставці споживчої електроніки буде український павільйон

Укрінформ
У Лас-Вегасі на найбільшій у світі виставці споживчої електроніки CES 2018 буде представлено український павільйон.

Про це повідомляє VIDIA з посиланням на "Голос Америки". 

«Цього року в український павільйон ми привезли 10 компаній, і всього ми очікуємо більше 20 українських стартапів на CES. Компанії дуже різноманітні – від віртуальної реальності до "розумного будинку"», – повідомила ініціатор українського павільйону та виконавчий директор Української асоціації венчурного та приватного капіталу (UVCA) Ольга Афанасьєва.

Українські розробки вже було представлено низці європейських та американських інвесторів, і деякі з них проявили зацікавлення.

Ідея організувати український павільйон на CES виникла у UVCA три роки тому. Тоді на CES було представлено лише одну-дві українські компанії, які приїхали самостійно. Але більшість українських стартапів не могли самі профінансувати та зогранізувати власну участь у виставці. Афанасьєва звернулася з ідеєю українського павільйону до Western NIS Enterprise Fund, які з радістю підтримали її.

«Кількість українських компаній, продукція яких відповідає профілю CES, збільшується. Цього року ми отримали близько 60 заявок, які не повторювалися з минулого року. Вони відповідають сучасним трендам, які будуть популярними цього року на CES, зокрема, штучний інтелект та "розумний будинок"», – зазначила Афанасьєва.

Останні роки презентація українських розробників на CES була виключно приватною ініціативою. Цього року відкриття українського павільйону відвідає Міністр фінансів України Олександр Данилюк, тож Ольга Афанасьєва сподівається на державну підтримку українського представництва на майбутніх виставках CES.

Фото VIDIA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-