Українські канадці обіцяють продовжувати підтримувати Україну

Українські канадці обіцяють продовжувати підтримувати Україну

Укрінформ
Наступного року українська громада Канади не зменшуватиме своєї підтримки України.

Про це у різдвяному привітанні заявили президент Конгресу українців Канади Павло Ґрод та віце-президент Олександра Хичій.

«Протягом чотирьох років наші брати й сестри в Україні хоробро захищають свою батьківщину від жорстокої російської агресії. Вони встояли, направивши власну державу на шлях реформування та процвітання. Вони потребують нашої підтримки й ми надаватимемо її», - сказала Хичій.

Своєю чергою, Павло Ґрод підкреслив, що українська громада залишається впливовою політичною силою Канади. «Під очільництвом Конгресу українців Канади, наша громада у Канаді забезпечує, аби підтримка України залишалася пріоритетом зовнішньої політики Канади», - наголосив президент КУКу.

Він нагадав, що в цьому році у канадсько-українських відносинах вдалося досягти значного прогресу. «Цього року було подовжено операцію UNIFIER – канадську військову тренувальну місію в Україні. Окрім цього, Канада та Україна підписала Домовленості про оборонне співробітництво. Також було ухвалено Угоди про вільну торгівлю та «акт Магнітського», - підсумував Ґрод.

Як відомо, більше 1.3 млн громадян Канади мають українське походження, що становить близько 4% від загального населення країни. Конгрес українців Канади – парасолькова організація, яка об’єднує під своїм дахом усі українські громадські організації Канади. Заснована в 1940 році у Вінніпезі, нині вона складається із шести провінційних рад та 34 відділів у містах всієї Канади.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-