WP: США схвалили перші поставки летальної зброї Україні

WP: США схвалили перші поставки летальної зброї Україні

Укрінформ
Державний департамент схвалив рішення про затвердження постачання в Україну стрілецької зброї, зокрема, снайперських систем, на загальну суму $45 млн.

Про це повідомило в середу центральне американське видання The Washington Post із посиланням на джерела в адміністрації та Конгресі.

"Адміністрація Трампа ухвалила першу в США комерційну поставку летального оборонного озброєння для України, відступивши від де-факто заборони продажу американської зброї (українській стороні – ред.), що тривала від адміністрації Обами", - зазначає видання.

Посадовці адміністрації підтвердили, що Державний департамент США цього місяця затвердив комерційну ліцензію, яка дозволила експортувати снайперські системи моделі M107A1, боєприпаси та пов'язані з ними деталі та аксесуари до України. Вартість контракту становила $41,5 млн. Водночас, не було ухвалено рішення про експорт серйозніших систем озброєння, яких потребує українська сторона, наприклад, протитанкових ракет Javelin.

Читайте також: Javelin для України зміцнять лінію оборони на Донбасі - Карпентер

При цьому зазначається, що адміністрація підтвердила Конгресу рішення продати зброю ще 13 грудня, втім публічних заяв з цього приводу не було.

Цей крок був значною мірою підтриманий високопоставленими представниками кабінету нацбезпеки Трампа, а також Конгресом. Втім це може ускладнити прагнення президента Трампа співпрацювати з російським лідером Володимиром Путіним, наголошується в публікації.

Водночас, як зазначається, рішення Трампа було зваженим - він не схвалив всього, чого потребують українці, але, тим не менше, це стало першим кроком у продажу летальної зброї США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-