Javelin для України зміцнять лінію оборони на Донбасі - Карпентер

Javelin для України зміцнять лінію оборони на Донбасі - Карпентер

Відео
Укрінформ
Екс-помічник міністра оборони США Майкл Карпентер вважає, що надання Україні американських Javelin не призведе до ескалації на Донбасі.

Про це він заявив в інтерв’ю “24 каналу” під час Безпекового форуму у Львові.

“Якщо США нададуть Україні протитанкові ракетні комплекси "Джавелін", це може зміцнити лінію оборони на Донбасі. Ситуація виглядатиме дещо по-іншому. Росія не зможе контролювати і перетинати лінію. Це правильно. Ми маємо дозволити українським солдатам захищати свої землі. Якщо ми цього не зробимо, Росія просто загарбає усю Україну. Вона не знатиме жодних обмежень і не поважатиме жодних кордонів. Тому "Джавеліни" для України – це було би правильне рішення. І я не думаю, що вони спровокували б агресію. Насправді, ви мабуть знаєте, за часів Адміністрації Обами ми вже виділяли деякі види збройних систем, наприклад, пускові установки”, - сказав Карпентер.

Він назвав помилкою Обами те, що США не надали зброю Україні.

“За що я критикую Обаму, так саме за те, що він не погодився забезпечити Україну зброєю. Думаю, це велика помилка, якої припустився президент. Я не впевнений, що Трамп може виправити цю помилку. Я підозрюю, що він не погодиться надати зброю Україні. Але я можу помилятися”, - зазначив екс-заступник помічника глави Пентагону.

Читайте також: У США попередили про наслідки звільнень антикорупціонерів в Україні

Він пояснив свою думку ставленням Трампа до Путіна.

“З перших днів своєї виборчої кампанії Трамп мріяв про теплі приязні стосунки з Путіним. Цілком очевидно, що Трамп хоче бути другом Путіна і боїться його. Він не зробить жодного кроку, який може розлютити Путіна або викликати його незадоволення. Тому я песимістичний щодо планів Трампа. Але хороша новина в тому, що Конгрес, а я спілкувався з багатьма конгресменами, погодилися виділити Україні 350 мільйонів доларів на систему безпеки. Це значна цифра”, - сказав Карпентер.

Він підсумував, що єдиний спосіб зупинити війну на Донбасі - це ще більший тиск на Москву.

“Путін не хоче відмовлятися від Донбасу. Тому що президент Росії хоче контролювати Україну. Він хоче контролювати уряд в Києві. Це його мета, і він не здасться. Єдиний спосіб вирішити конфлікт – через два роки, через п'ять років – посилити санкції проти Росії. Діючі санкції не надто потужні. Вони можуть бути набагато ширшими. І, звичайно, потрібно розвивати українські війська”, - вважає екс-помічник міністра оборони США з питань України, Росії та Євразії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-