Діаспора Молдови стала на захист українського закону про освіту

Діаспора Молдови стала на захист українського закону про освіту

Укрінформ
Громадські організації українців в Молдові висловлюють підтримку діяльності української влади і Світового Конгресу Українців щодо поширення й захисту української мови.

Про це власному кореспондентові Укрінформу повідомили у Посольстві України в Молдові.

«Громадські організації українців в Молдові, в тому числі з Придністровського регіону (Товариство української культури Республіки Молдова, Асоціація українців Молдови «Impreuna» та інші) звернулися до президента Світового Конгресу Українців Є. Чолія і президента Європейського конгресу українців Я. Хортяні із зверненнями на підтримку діяльності української влади і Світового Конгресу Українців, в частині поширення й захисту української мови», - повідомили в дипломатичному відомстві.

Читайте також: Закон про освіту: Гриневич хоче побачити, скільки у школах "батьківських" грошей

Повідомляється також, що у зверненнях висловлена критика щодо позиції деяких іноземних урядів щодо Закону України «Про освіту» та заяв окремих представників української громади за кордоном, які намагаються тиснути на Світовий Конгрес Українців та українську владу з «мовного питання».

Як відомо, Верховна Рада 5 вересня прийняла закон про освіту, який передбачає, що мовою освітнього процесу є державна мова - українська. В Угорщині, Румунії, Польщі висловили занепокоєння у зв'язку з прийняттям Закону про мову. Україна направила закон «Про освіту» на експертизу в Венеціанську комісію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-