“Блакитні шоломи

“Блакитні шоломи" на Донбасі: діаспора закликає Канаду підтримати Україну

Укрінформ
Канаді варто підтримати й активно долучитися до процесу розміщення миротворчої місії ООН на Донбасі.

Про це під час зустрічі міністра оборони Канади Харджита Саджана з українською громадою заявив президент Конгресу українців Канади Павло Грод, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Пане Саджан, Ви, прем'єр-міністр Трюдо і Канада маєте можливість показати приклад світовій спільноті й принести мир та стабільність в Україну, припинивши смертельне кровопролиття», - сказав Грод.

На його переконання, миротворча місія на Донбасі дозволить відновити дотримання у світі заснованого на правилах порядку. «Очоливши зусилля із розміщення миротворчої місії в Україні, Канада матиме змогу принести суттєві позитивні зміни, повернувши світу заснований на правилах міжнародний порядок», - наголосив президент КУК.

Він навів приклад колишнього міністра закордонних справ Канади Лестера Пірсона, який виступив ініціатором створення миротворчих сил ООН, що допомогли вирішити Суецьку кризу. За це досягнення він отримав Нобелівську премію миру в 1957 році.

Читайте також: Чалий і Волкер обговорили розміщення миротворців ООН на Донбасі

Як повідомлялося, Україна закликає ООН розгорнути миротворчу місію на всій території тимчасово окупованого Донбасу, включно з ділянкою українсько-російського кордону.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-