Українська діаспора вимагає визнати добровольців учасниками бойових дій

Українська діаспора вимагає визнати добровольців учасниками бойових дій

Укрінформ
Представники українських патріотичних організацій за кордоном закликали органи державної влади України визначити на законодавчому рівні статус учасників добровольчого руху, які одними із перших стали на захист Української держави.

Про це йдеться у зверненні громадської організації Всесвітній рух патріотів України, переданому власному кореспонденту Укрінформу у Брюсселі 

«Сьогодні вже минає четвертий рік війни на сході України, Збройні сили України, СБУ та Національна гвардія «наростили м’язи» та успішно протидіють ворогу в зоні АТО. Однак державна влада України досі не визнала тих бійців, які першими зі зброєю в руках стали на захист нашого кордону. Йдеться про воїнів Добровольчого українського корпусу «Правий сектор», батальйонів ОУН, «Айдар», Української добровольчої армії та інших добровольчих формувань», - наголошується у зверненні.

Зазначається, що учасники українського добровольчого руху отримують високі державні нагороди, але водночас герої досі не визнані державою як учасники бойових дій.

Відтак, як заявляється, українці в усьому світі закликають Президента України, Верховну Раду невідкладно втрутитися у ситуацію.

«Ми вимагаємо легалізації бійців-добровольців на рівні держави та заслуженого визнання їхніх заслуг перед народом України», - наголосили у Всесвітньому русі патріотів України.

Читайте також: Порошенко: Українська армія 24/7 здатна протистояти агресору

Представники української діаспори відзначили, що мають моральне право висувати такі вимоги. Вони нагадали, що з початком російської агресії активно підтримують українське військо.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-