Порошенко: Українська армія 24/7 здатна протистояти агресору

Порошенко: Українська армія 24/7 здатна протистояти агресору

Відео
Укрінформ
Українська армія готова ефективно протистояти збройній агресії Російської Федерації.

Про це заявив Президент Петро Порошенко 14 жовтня під час урочистих заходів з нагоди Дня захисника України на Житомирщині.

«Сьогодні наші воїни морально і матеріально вмотивовані, всебічно забезпечені, озброєні, навчені і підготовлені. Збройні сили кожного дня і кожної ночі звітують по свою боєготовність тим, що тримають оборону супроти агресора, який за усіма видами ресурсів перевищує нас не в рази, а на порядки. Українська армія здатна ефективно протистояти агресору. Також не припиняється ані на мить інтенсивна підготовка українських солдатів і офіцерів на полігонах, у навчальних центрах. Нещодавно завершилося командно-штабне стратегічне навчання «Непохитна стійкість - 2017» і в серпні на навчанні з резервістами оперативного резерву першої черги в складі п'яти бойових бригад залучалося майже 5 тисяч осіб. Уже протягом вересня відбулися навчальні збори, до яких залучаються майже 7 тисяч резервістів. І ще одна дуже важлива деталь щодо резерву: вперше з 2014-го року частина техніки, яка сьогодні передається ЗСУ, а також та, на яку замінюється, наприклад, танки «Булат», буде спрямована до складу резерву. Ми вже формуємо резерв і маємо значно більше можливостей для швидкого нарощування бойового потенціалу. У семи областях пройшли навчальні збори військових частин територіальної оборони, під час яких з оперативного резерву другої черги було призвано більше трьох тисяч військовослужбовців», - зазначив Президент.

В цілому, додав він, такий масштаб і розмах цьогорічної підготовки забезпечили значне нарощування рівня бойової готовності ЗСУ.

«Це адекватне реагування на можливі зміни воєнно-стратегічної обстановки навколо нашої держави. І я наказу Міністерству оборони, Збройним силам України й надалі нарощувати інтенсивність та якість підготовки», - сказав Глава держави.

Читайте також: До кінця року війська отримають більше тисячі одиниць зброї та техніки

Вручаючи техніку та зброю, Порошенко подякував науковому та виробничому персоналу оборонно-промислового комплексу України. Окремі слова подяки він висловив колективам ремонтних підприємств ЗСУ, які в короткий термін освоїли і забезпечують проведення середнього і поточного ремонтів бронетанкової, артилерійської, авіаційної техніки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-