Українка отримала престижну математичну премію від індійського університету

Українка отримала престижну математичну премію від індійського університету

Укрінформ
Українська вчена Марина В’язовська, яка працює у Швейцарському федеральному технологічному інституті, отримала одну з найпрестижніших математичних премій світу – "Премію Салема 2016".

Присудження нагород відбувалося цьогоріч в січні, повідомляє "Голос Америки" з посиланням на індійські видання "The Hindu" та "The New Indian Express". 

"Українка Марина В’язовська зі Швейцарського федерального технологічного інституту, Лозанна, Швейцарія буде удостоєна премії SASTRA Ramanujan Prize 2017 року", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що український математик розв'язала задачу, над вирішенням якої вчені працювали кілька століть.

Сама Марина В’язовська народилася в Києві, де здобула ступінь бакалавра математики. Над дипломом магістра вона працювала в Німеччині. 

За інформацією видань, премію вручатимуть 21-22 грудня 2017 року на Міжнародній конференції з теорії чисел в університеті SASTRA в Кумбаконамі (Індія). Її розмір становить 10 тисяч доларів.

Премію індійського університету SASTRA Ramanujan Prize заснували в 2005 році і щорічно присуджують за внесок математиків у галузі, якими цікавився науковець з Індії Срініваса Рамануджан. Її присуджують фахівцям до 32 років, мотивуючи це тим, що Рамануджан зміг представити свої розробки до цього віку, зазначають газети.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-