Канадські міністри відзначили внесок українців у розбудову Канади

Канадські міністри відзначили внесок українців у розбудову Канади

Укрінформ
Вихідці з України зробили значний внесок у становлення сучасної Канади і можуть пишатися цим.

Про це із нагоди Дня української культурної спадщини заявив міністр культури та туризму канадської провінції Альберта Рікардо Міранда, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми всі можемо пишатися великою роллю українських канадців у розбудові яскравої культури в нашій провінцій та державі. День українсько-канадської спадщини гарантуватиме, що історії українських предків альбертійців житимуть і надалі. Вітаю!», - сказав Міранда.

Його підтримав і міністр економічного розвитку й торгівлі Альберти Дерон Білоус. «Багато наших предків приїздили до Альберти, тікаючи від розбрату й переслідувань. Вони долали неймовірні складнощі заради нового початку. Як альбертієць українського походження я пишаюся, що ми вшановуємо усе те, що вони зробили задля допомоги нашій процвітаючій провінції і збереження памяті для майбутніх поколінь», - зазначив Білоус.

Нагадаємо: канадська провінція Альберта цього року уперше святкує День українсько-канадської спадщини. Рішення про оголошення цього свята було одноголосно ухвалено під час засідання провінційного парламенту минулого року. Зазначимо, що нині українське коріння має близько 10% населення Альберти.

Читайте також: Онтаріо залишатиметься партнером України – прем'єр-міністр

Додамо також, що День української спадщини відзначається сьогодні і в найбільш населеній провінції – Онтаріо.

Фото: Дерон Білоус, Твіттер

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-