Світовий конгрес українців назвав дві важливі події у відносинах України та ЄС

Світовий конгрес українців назвав дві важливі події у відносинах України та ЄС

Фото
Укрінформ
У Світовому конгресі українців вважають завершення ратифікації угоди про асоціацією між Україною та ЄС та отримання безвізового режиму з Європою значним кроком уперед.

Про це під час Інавгураційного економічного форуму "Підтримка економічного розвитку України: співпраця між урядом і діаспорою" сказав президент СКУ Євген Чолій, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Хочу відзначити дві надзвичайні події у відносинах України та ЄС. Перше - це завершення історичної ратифікації угоди про асоціацією між Україною та ЄС, яка вступить у повну силу вже за тиждень, з 1 вересня, та відкриє ринок ЄС для ще більшої кількості українських товарів і послуг. Друге - це отримання заслуженого безвізового режиму до країн шенгенської зони",- сказав Чолій.

Читайте також: Співпрацю уряду та діаспори обговорюють на економічному форумі в Києві

Він зазначив, що перебуваючи фактично у стані війни, Україна зупинила просування ворога не лише вглиб держави, а й організувала для себе фінансову підтримку з боку Міжнародного валютного фонду та інших партнерів, а також здійснила структурні реформи для відновлення макроекономічної стабільності.

Світовий конгрес українців / Фото: Багмут Павел

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-