Київський випускник вступив до десяти ВНЗ США

Київський випускник вступив до десяти ВНЗ США

Укрінформ
Випускник фінансово-правового ліцею в Києві Георгій Солодко вступив до десяти американських вищих навчальних закладів.

Про це повідомляє "КП" в Украине".

"У квітні випускник став володарем щасливого квитка в Гарвардський університет. А ще він вступив у Стенфорд, Дартмут, Колумбійський, Північно-Східний, Бостонський, Колгейтський університети, а також коледж Вассара, університети Вандербільта і Тафтса", - сказано у повідомленні.

Однак, з усіх вузів хлопець обрав Гарвард, тому що він надав йому грант на безкоштовне навчання.

Київський випускник зазначив, аби вступити до американського університету, їхати туди не потрібно.

"Все можна зробити за допомогою інтернету і здати іспити в рідному місті. Головне - запастися терпінням", - порадив юнак, оскільки в Україні є відділення американської Ukraine Global Scholars, яке надає всю інформацію про навчання в США.

Також він додав, що термін подачі документів в американські університети на 9 місяців раніше, ніж в українські. Дедлайни подачі заявки до 1 січня. Іспити починаються з грудня по лютий, а результати вже будуть відомо у квітні.

Так, український студент детально розповів, що за чим потрібно робити, аби подати документи до ВНЗ США.

1. У листопаді зареєструватися на Universal College Application. Це загальна платформа для всіх американських вузів. Також на цьому сайті абітурієнт повинен заповнити англійською мовою анкету Harvard College Questions for the Common Application або the Universal College Application Harvard supplement. Це резюме про себе.

2. Здати два іспити (в тестовій формі) SAT. Перший - загальне знання шкільних предметів, другий - профільних і написання твору на півтори тисячі слів. Для цього треба зареєструватися на офіційному сайті іспиту (collegereadiness.collegeboard.org). Центри складання і розклад дивитися на цьому ж сайті.

3. Сертифікат на знання англійської TOEFL не нижче 97 балів.

4. Атестат.

5. Рекомендаційний лист зі школи, де навчаєтесь.

Після здачі іспитів університет може організувати інтерв'ю з абітурієнтом через скайп, додав хлопець.

"Мені задавали питання про політичну ситуацію в Україні. Питали, як починався Майдан ... Про мене розпитували. Як сім'я ставиться до того, що я їду... Я, в свою чергу, розпитував про університет", - згадав Георгій.

Фото: Business.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-