Українська діаспора закликала Нову Зеландію накласти санкції на Росію

Українська діаспора закликала Нову Зеландію накласти санкції на Росію

Укрінформ
Новій Зеландії варто накласти санкції на Росію за її агресивні дії та утриматися від ведення із нею перемовин про вільну торгівлю.

Про це йшлося під час зустрічі президента Світового конгресу українців Євгена Чолія та керівника департаменту Європи Міністерства закордонних справ і торгівлі Нової Зеландії Роба Тейлора.

«Євген Чолій обговорив важливість введення Новою Зеландією санкцій проти Російської Федерації та утримання від переговорів із нею про вільну торгівлю, до того часу, поки РФ не припинить грубо порушувати свої міжнародні зобов’язання», - повідомили у прес-службі української організації.

Читайте також: Медведєв назвав нові санкції США «торговельною війною» з РФ

Президент СКУ також привернув увагу керівництва острівної держави до агресивних дій Росії та закликав Нову Зеландію підтримати України в захисті незалежності і територіальної цілісності.

«Він також наголосив, що одночасно з протидією російській гібридній війні Україна реформується, модернізується і бореться із корупцією, та спонукав до підтримки її економічного розвитку», - додали в СКУ.

Читайте також: У Путіна заявили, що Росія не відповідатиме на нові санкції

Окрім цього лідер української діаспори закликав Нову Зеландію визнати Голодомор 1932-1933 рр. геноцидом українського народу.

Зазначимо, що цей візит до Нової Зеландії став першим для Євгена Чолія. Окрім спілкування із представниками влади, він також поговорив із членами української громади про можливість асоційованого членства місцевих діаспорних організацій в СКУ та співпрацю над створенням надбудови українських організацій у країні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-