В Італії з'явився пам'ятник закоханим італійцю Луїджі та українці Мокрині

В Італії з'явився пам'ятник закоханим італійцю Луїджі та українці Мокрині

Фото
Укрінформ
В італійському містечку-комуні Кастель-Сан-Лоренцо відбулося відкриття пам'ятника, присвяченого коханню італійця Луїджі і українки Мокрини.

Відповідний монумент «Вічне кохання» був встановлений у Маріїнському парку Києва телеканалом «Інтер» в 2013 році, повідомляє Вголос з посиланням на Іnfocilento.

Дивовижна історія цієї любові стала відома всій країні завдяки програмі «Чекай на мене». Луїджі і Мокрина зустрілися під час війни в 1943 році в австрійському таборі для військовополонених. Два роки вони провели разом, а потім – розлучилися на довгі 60 років.

У 2004 році Луїджі через програму «Чекай на мене» знайшов свою Мокрину. З тих пір вони зустрічалися щороку: Мокрина відвідувала Луїджі в Італії, а він приїжджав до неї в Україну.

«Коли ми в перший раз спілкувалися з Луїджі на відкритті пам'ятника «Вічне кохання» у Києві, з'явилася думка – було б добре, якби подібний пам'ятник стояв і на його батьківщині. Ні Луїджі, ні Мокрини вже немає з нами, але в їх історії ​​крапкане поставлена. Я радий, ​​що ми зробили таку добру справу для цієї людини і для його міста», - згадує головний редактор телеканалу «Інтер» Антон Нікітін.

Луїджі Педутто до встановлення монумента на своїй батьківщині не дожив - його не стало в 2013 році. Мокрина Юрзук померла в 2015 році.

«Емоції переповнюють. Чесно кажучи, не очікувала такої реакції людей. Не уявляла, як до нашої ініціативи поставляться жителі цього маленького містечка, наскільки для них це важливо, чи однакові наші почуття? Але побачене перевершило всі мої очікування. Все місто вийшло на вулиці. Ми бачили щирі усмішки людей. Вони фотографувалися біля пам'ятника. Ті, хто знав Луїджі – згадували його ... Це дуже зворушливо. Я думаю, що всі разом ми зробили добру справу», – поділилася після церемонії відкриття пам'ятника Ганна Безлюдна, керівник Inter Media Group.

Автори пам'ятника – українські скульптори Олександр Моргацький і Григорій Костюков. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-