Польща змінює правила отримання робочих віз для українців - ЗМІ

Польща змінює правила отримання робочих віз для українців - ЗМІ

Укрінформ
Згідно з новою реформою уряду Польщі, процедура отримання візи для працівника з України, Білорусі, Росії, Грузії, Молдови та Вірменії не буде безкоштовною.

Про це пише "Польське радіо" з посиланням на Rzeczpospolita.

"З 1 січня 2018 року кожна заява коштуватиме 30 злотих, приблизно 7 дол. І хоч складається враження, що це невелика сума, та для фірм, які в рік залучають кілька сотень працівників - це може виявитися багато", - йдеться у повідомленні.

Водночас, як зазначається у тижневику Gazeta Polska, вже настав час на ліпшу співпрацю у побудові спільного ринку працедавця і працівника. Між Польщею та Україною багато спільного, отож, є необхідність підтримки емігрантів з-за східного кордону.

На жаль, польські установи надто довго розглядають заяви на отримання дозволу на роботу. Тим часом, працівники з України – це така національна група, яка значною мірою може підтримати Польщу в її боротьбі за людський капітал, що вирішує про економічний розвиток країни.

"Від червня українці вже не будуть потребувати євросоюзних віз, а отже, нам треба подбати про те, щоб це саме Польща стала тією країною, яка в боротьбі за людський капітал – переможе Західну Європу, - наголошується в Gazeta Polska.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у Польщі також створюють Профспілку українських працівників із офісом у Варшаві. Окрім цього, з 2017 року у Польщі змінилися правила працевлаштування громадян України. Замість заяв працедавців про намір доручити роботу іноземцю діють дозволи територіальних бюро праці.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-