Діаспора у Великій Британії згадала про долю видатних українок

Діаспора у Великій Британії згадала про долю видатних українок

Укрінформ
Нещодавно Організація українських жінок імені Лесі Українки у Ковентрі (Велика Британія) провела щорічне свято жінок-героїнь.

Про це "Голосу України" повідомила секретар цієї спілки Ірина Кінг. 

"На святі згадали про українську поетесу та публіциста Олену Телігу, яка присвятила все своє життя становленню української свідомості, за що й була розстріляна гітлерівцями 1942 року. Були прочитані її відомі вірші - "Життя" та заповіт "Сучасникам". Цікавою виявилася і презентація "Жінки-героїні - від минулого до сьогодення", - розповіла вона. 

Також на заході члени культосвітнього комітету говорили про роль та функції жінок, які поруч із чоловіками протягом багатьох років боротьби за незалежність захищали Батьківщину. Крім цього, у своїх виступах вони відмітили про внесок жінок у формування УПА та їхню діяльність у підпіллі ОУН. Зокрема, була згадана трагічна доля розвідниці й письменниці Людмили Фої, яка, незважаючи на тортури НКВС, залишилася вірною українському народові.

"Від розповідей про відомих жінок минулого перейшли до сучасних героїнь, які працюють або проходять військову службу в зоні АТО. А саме, розповіли про Наталю Хоружу, яка намагалася вивезти пораненого бійця з поля бою на Світлодарській дузі, але загинула у віці 45 років у лютому 2017-го під вогнем терористів", - зазначила секретар організації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-