Українка стала старшим лейтенантом бразильської поліції

Українка стала старшим лейтенантом бразильської поліції

Фото
Укрінформ
Українка за походженням Ізадора Катеренюк служить старшим лейтенантом у складі одного з тактичних підрозділів військової поліції бразильського міста Сан-Паулу. 

Про це вона повідомила в інтерв'ю українському виданню "Новинарня".

"У мене немає якогось точного пояснення свого бажання стати військовою, проте змалечку я любила ходити на військові виставки, мені подобалася військова форма, маршеві пісні, предмети військового призначення. Мої батьки часто брали мене на авіаційні ярмарки, які влаштовували ВПС Бразилії, я завжди була у захваті від авіації й аеронавтики", - розповіла українка.

За розповідями дівчини, вся її родина по батьківській лінії – українці, і зараз вони проживають в різних містах і селах штату Парана (Бразилія). Однак контакти з прямими родичами в Україні загубилися “в часі та просторі”. Вона розповіла, що окрім мови, її родина шанує українську кухню. На Різдво рідні тата готують святкові страви, такі як кутя, борщ чи вареники.

У вільний час вона займається спортом. Нині закінчує юридичний факультет, вивчає англійську мову. Найближчим часом збирається подавати документи на конкурс “блакитних шоломів”, оскільки їй подобається ідея служити у військах ООН за кордоном. 

До того ж, Ізадора сказала, що погодилася б на пропозицію працювати в українській поліції, якби її запросили.

"По-перше, я завжди мріяла відвідати країну моїх пращурів, по-друге, обмін професійним досвідом завжди корисний у нашій професії. Для офіцера ПМ такого типу досвід є надзвичайно важливим, адже він би дозволив мені поєднати досвід бразильського та українського суспільства", - зазначила поліцейська.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-