В Греції відкрилася фотовиставка про історичні зв'язки України з Афоном

В Греції відкрилася фотовиставка про історичні зв'язки України з Афоном

Фото
Укрінформ
В Афінах в культурному центрі Webster University відкрилася фотовиставка під назвою «Афон і Україна - подорож крізь століття», автором якої є директор Міжнародного інституту афонської спадщини в Україні Сергій Шумило.

Про це повідомляє сайт УПЦ.

«На фотовиставці представлені понад 50 фоторобіт Сергія Шумило, на яких відображені подорожі автора по Афону протягом 2013-2016 рр. Зокрема, на фотовиставці можна побачити рідкісні кадри з життя і побуту афонських ченців, внутрішнє оздоблення святогорських храмів, архітектуру і види афонських монастирів, скитів і келій, природу Святої Гори і багато іншого», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що велика частина фоторобіт присвячена духовно-історичним зв'язкам України й Афона, а сама фотовиставка приурочена до святкування в цьому році 1000-літнього ювілею давньоруського чернецтва на Афоні.

Також у рамках заходу відбулася пізнавальна лекція директора МІАН і головного редактора альманаху «Афонське спадщина» Сергія Шумило, присвячена Святій Горі Афон і її 1000-річним духовним традиціям. Також відбулася презентація афонських видавничих проектів МІАН, в ході якої комплекти книг, присвячені 1000-річному афонському спадщини, були передані в дар бібліотекам Афінського університету, української недільної школи в Афінах та інших установ.

Захід пройшов під егідою Посольства України в Греції. Організаторами виступили Міжнародний інститут афонської спадщини в Україні (м. Київ) та Асоціація української діаспори в Греції «Українсько-грецька думка» (м. Афіни) за підтримки Вебстерського університету (Webster University) в Афінах і Паломницького центру Української Православної Церкви.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-