День українського студента відбувся у Варшаві

День українського студента відбувся у Варшаві

Фото
Укрінформ
У Варшаві відбувся День українського студента, який організувала Асоціація українських студентів у Польщі (SUP).

У ході заходу було представлено Асоціацію та її плани на найближче майбутнє, відбулася презентація кількох українських стартапів, а на завершення українські студенти організували великий концерт, інформує кореспондент Укрінформу.

“Асоціація українських студентів має на меті інтеграцію українського молодіжного середовища в Польщі і створення оптимальних умов для розвитку”, - заявила заступник голови Асоціації Олена Оберіхіна.

За її словами, об’єднання допомагатиме створити кращі умови для українських студентів у Польщі, і сприятиме їхньому професійному розвитку.

За словами голови асоціації Дмитра Фурчака, Асоціація акцентуватиме увагу на культурному, професійному та суспільному розвитку української молоді в РП. Він зауважив, що в Польщі перебуває зараз понад 30 тис. студентів з України і їх число зростатиме.

Звертаючись до студентів депутат Сейму Польщі Малгожата Госєвська зазначила, що в Польщі проводиться багато заходів щодо підтримки України, починаючи від Революції Гідності і підтримки добровольчих батальйонів на сході України.

“Ми, як політики, знаємо, наскільки ще багато треба зробити (в українсько-польських відносинах – ред.), а ви не маєте стереотипів, баласту історії і вам легше домовлятися. Ми повинні над цим працювати, щоб в майбутньому “брат” зі сходу (Росія – ред.) не використовував того, що нас ділить. А те, що нас ділить, потрібно вияснити”, - констатувала Госєвська.

Депутат Сейму Марцін Свенціцький зауважив, що українські студенти не повинні боятися шукати серед поляків нових друзів, ставити собі великі цілі і використати студентський час якнайкраще, щоб будувати потім кращу Україну.

Згодом, українські стартапери в Польщі Ростислав Кнап й Андрій Глущенко представили свої проекти і побажали молоді бути активними, визначати і впевнено йти до своїх цілей.

Після цього українська молодь організувала великий концерт, під час якого виконувалися українські народі та сучасні пісні.

Захід відбувся за підтримки Польсько-української господарчої палати та банку PKO BP.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-