Велопробіг

Велопробіг "Українці в Європі" дістався Іспанії

Укрінформ
Учасники українського благодійного велопробігу Європою дісталися цими вихідними до Валенсії.

Про це Новинам діаспори повідомив активіст Андрій Якубов.

"Місто Валенсія зустріло велопробіг дощем, якого не було за останні спекотні тижні", - зазначив він.

За його словами, учасники благодійної акції, яка триває вже два місяці, загалом подолали 7 тисяч кілометрів. Наразі, вони проїхали весь континент північними шляхами аж до Португалії, в Іспанії – добралися Гібралтару і тепер стають на зворотній шлях.

Попереду – ще 3 тисячі кіломентрів дорогою додому, південнішим шляхом: узбережжя Франції, альпійська Італія, Словенія та Хорватія, карпатські Угорщина та Румунія, Молдова.

За словами учасників акції, з одного боку, їх мета – заручитися допомогою та привернути увагу європейців до важливості підтримки України, а з іншого – висловити подяку українським громадям у країнах ЄС за внесок у волонтерську підтримку АТО.

Велосепедисти відзначають теплий прийом та велике сприяння їх акції українцями всіх країв, де вже встигли побувати, та особливо відзначають гостинність українців Іспанії, увагу тутешніх українських дипломатів.  

У містах зупинки вони проводять конференції, демонструють фільм про події на Донбасі.

Читайте також: Український благодійний велопробіг дістався Берліна

Завершення велопробігу передбачається в Одесі, 24 серпня – до Дня Незалежності України.   

Стартував велопробіг зі Львова 15 травня. Протягом 100 днів його учасники – волонтери, учасники АТО, активісти – мають намір проїхати дорогами Європи (загалом 16 країн) понад 10 тис. км.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-