У Румунії вперше пройшли

У Румунії вперше пройшли "Дні добросусідства" з Україною

Укрінформ
У минулу п’ятницю в румунському селі Мікула вперше за роки незалежності держави відбулося святкування "Днів добросусідства України та Румунії" в рамках Закарпатської області та повіту Сату Маре. 

Про це йдеться на офіційному сайті Голови Закарпатської ОДА Геннадія Москаля.

Під час урочистої частини Геннадій Москаль від імені України висловив подяку Андріану Штефу за підтримку, яку Румунія надає Україні у зв’язку з подіями на Донбасі, та допомогу, надану під час Революції Гідності.

"У січні 2014 року, коли Янукович усе ще був при владі, а на Майдані Незалежності та вул. Грушевського в Києві почалися жорсткі сутички, поранених активістів не можна було госпіталізувати в лікарні, – зазначив Москаль. – Лікарі за інструкцією мали повідомляти про поранених у міліцію, яка одразу затримувала їх і притягала до кримінальної відповідальності. Мені вдалося домовитися через своїх румунських колег про безкоштовну медичну допомогу пораненим активістам у лікарнях Румунії. Я щиро дякую Румунії за допомогу, яку Україна ніколи не забуде!"

Родзинкою "Днів добросусідства" став виступ Естрадно-духового оркестру Закарпатської обласної філармонії, який викликав багаторазові оплески учасників то гостей свята.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-