У Гарварді опублікували двотомник про українського професора

У Гарварді опублікували двотомник про українського професора

Укрінформ
Журнал українознавчих студій Гарварду опублікував двотомник з нагоди 70-річчя професора Грабовича. 

Видання об’єднує 49 статей, написаних вченими в Північній Америці і Європі на честь внеску діяча в українські студії, пише Studway.

"Дослідження охоплюють широке коло тем, які відображають власні інтереси професора. Цей збірник пропонує огляд галузі від раннього модерного періоду аж до сучасних дискурсів. Видання також містить біографічний нарис і повну бібліографію вченого", - зазначається у повідомленні.

Збірник статей "ЖНИВА: Статті на пошану Григорія Грабовича до його сімдесятиріччя" став 32-33 томами "Журналу українознавчих студій" Українського наукового інституту Гарвардського університету.

50 дослідників з України, Польщі, Чехії, Австрії, Німеччини, Швейцарії, Італії, Бельгії, Канади та США звернулися до низки тем, що відображають наукові зацікавлення професора Грабовича: спірний спадок Київської Русі, культурні зв’язки ранньомодерного періоду, поступове зародження національного дискурсу за нових імперських реалій, що сягнуло піку у творчості Шевченка, випробування ХІХ століття, модернізм, ідеологія та наука у ХХ столітті.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-