Активісти просять підтримати петицію щодо заборони російської музики та кіно в Україні

Активісти просять підтримати петицію щодо заборони російської музики та кіно в Україні

Укрінформ
За чотири дні петиція "Закрити український ефір для відео- і аудіо-товарів РФ!" до Президента України Петра Порошенка зібрала близько 3000 підписів. Це приблизно 10% від необхідних 25 тисяч.

Про це йдеться в тексті електронної петиції до глави держави, опублікованої 28 січня.

"Ми вимагаємо від президента в інтересах Національної безпеки та на підтримку економічних санкцій проти Московії ініціювати заборону імпорту будь-якої відео- та аудіопродукції, виготовленої на території Російської Федерації чи російськими компаніями, а також заборону трансляції цієї продукції в українському теле- та радіоефірі", - йдеться у документі.

Зазначається, що збір підписів під електронною петицією триватиме до 28 квітня. Саме тоді спливає 90-денний термін, відведений форматом для народних звернень до першої особи країни.

На переконання активістів, "Росія веде проти України так звану «гібридну війну», в якій пропагандистсько-інформаційна складова вкрай важлива. Майже вся медіа-продукція, яка створювалася і створюється зараз в Російській Федерації, несе елементи прихованої або відкритої пропаганди... Стратегія заборони окремих фільмів, акторів і телеканалів виявилася недостатньо ефективною. Необхідно повністю заборонити в українському ефірі трансляцію аудіо- та відеопродукції виробництва РФ".

Окрім цього, організатори петиції і економічний вимір даного питання. "Масовий продаж медіа-продукції в Україну не лише приносить Москві надприбутки, але й пригнічує нормальний розвиток українського медіа-виробництва", - зазначають вони.

Нагадаємо, 28 січня в Києві пройшла прес-конференція за участю українських музикантів і літераторів, які підтримали ініціативу. Серед них були учасник групи "Kozak System" Іван Леньо, лідер гурту "ВВ" Олег Скрипка, книговидавці та письменники брати Капранови та інші.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-