У МКІП провели перше засідання комітету з реалізації кампанії Ради Європи «Журналісти мають значення»

У МКІП провели перше засідання комітету з реалізації кампанії Ради Європи «Журналісти мають значення»

Укрінформ
У Міністерстві культури та інформаційної політики 24 квітня відбулося установче засідання Координаційного комітету з реалізації кампанії Ради Європи «Журналісти мають значення» в Україні.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба МКІП.

Голова комітету, т. в. о. міністра культури та інформаційної політики Ростислав Карандєєв зазначив що, Координаційний комітет утворений з метою проведення фахових консультацій, оперативного розгляду питань і реалізації в Україні п’ятирічної кампанії Ради Європи щодо безпеки журналістів.

«Також ми маємо виробити спільний підхід до розв’язання проблем безпеки представників медіа, підтримки їхньої професійної діяльності під час воєнного стану», – додав він.

Крім того, Карандєєв зауважив, що комітет може пропонувати заходи «щодо забезпечення чітких і доступних комунікацій між військовими і суспільством, а також щодо реагування на випадки порушення права на свободу слова».

У МКІП зазначили, що до комітету увійшли представники Національної поліції, Міністерства оборони, Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення, Державного комітету телебачення і радіомовлення України, Генеральної прокуратури України, Міністерства закордонних справ України, Міністерства внутрішніх справ України, Інституту масової інформації, Національної спілки журналістів України, Комісії з журналістської етики, незалежні медіаексперти, інші фахівці.

Так, їх функціями є оцінка потреб і викликів середовища, в якому працюють журналісти, надання рекомендацій щодо реалізації кампанії «Журналісти мають значення» на національному рівні, а також захист свободи вираження поглядів в Україні.

Читайте також: Карандєєв обіцяє компроміс для покращення роботи журналістів на правобережжі Херсонщини - ЗМІ

Під час першого, установчого, засідання експерти обговорили організацію роботи зі звільнення українських медійників, які перебувають у полоні, інструменти із проведення самооцінки у контексті захисту журналістики та безпеки медійників, підготовку плану заходів з реалізації кампанії Ради Європи «Журналісти мають значення» в Україні.

Як повідомляв Укрінформ, в Україні 9 квітня стартувала кампанія Ради Європи, спрямована на безпеку працівників медіа в умовах воєнного стану «Журналісти мають значення».

Фото: mcip.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-