Софія Київська стала повноцінним членом організації Europa Nostra

Софія Київська стала повноцінним членом організації Europa Nostra

Укрінформ
Національний заповідник «Софія Київська» став повноцінним членом організації Europa Nostra, що опікується культурною та природною спадщиною в Європі.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Міністерства культури та інформаційної політики.

«Національний заповідник «Софія Київська» став повноцінним членом організації Europa Nostra, яка є голосом громадянського суспільства, що опікується культурною та природною спадщиною в Європі. До організації входять сотні членських та асоційованих організацій та відданих своїй справі людей з усієї Європи та за її межами», - йдеться у повідомленні.

У МКІП відзначають, що така подія має особливе та символічне значення, коли організація святкує 60-річчя, а 2023 рік був роком консолідації та подальшого розширення діяльності організації на благо спільної спадщини Європи.

Наразі організація зібрала понад 150 000 євро на підтримку захисників культурної спадщини в Україні через спільну кампанію солідарності.

Крім того, у травні Europa Nostra разом із сильною командою європейських партнерів та організацій-членів запустила проєкт European Heritage Hub.

Читайте також: Українська культура має стати ще одним потужним голосом держави у світі - Зеленська

Метою цього пілотного проєкту, що фінансується ЄС, є: мобілізація зацікавлених сторін на всіх рівнях управління для сприяння кліматичним діям щодо спадщини й культури; залучення та охоплення аудиторій, які зазвичай не беруть участі у заходах, пов’язаних з культурною спадщиною, з особливим акцентом на молодь; повне використання можливостей, які пропонує цифрова трансформація, щоб зробити контент, політику, ініціативи, проєкти та новини у сфері культурної спадщини легкодоступними для всіх.

Europa Nostra проводить кампанії, спрямовані на порятунок пам’ятників, місць і ландшафтів Європи, які перебувають під загрозою зникнення. Організація активно вносить свій внесок у визначення та впровадження європейських стратегій і політики, пов’язаних зі спадщиною, шляхом спільного діалогу з європейськими інституціями та з European Heritage Alliance.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-