Україна представила програму на фестивалі молодої європейської фотографії у Парижі

Україна представила програму на фестивалі молодої європейської фотографії у Парижі

Фото
Укрінформ
Україна представила свою програму на відкритті фестивалю молодої європейської фотографії Circulation(s), який почався в суботу в Парижі в мультикультурному центрі Cenquatre. 

Окрім фотографії, програма вікенду була присвячена творчості молодих українських митців, сучасній українській музиці та дегустації української їжі, передає кореспондент Укрінформу.

Цього року, за підтримки Посольства України у Франції, у програмі «Фокус Україна» беруть участь чотири українські молоді фотографи: Марина Бродовська, Ліза Букрєєва, Євгенія Лаптій та Дмитро Толкачов.

«Організатори та куратори цього року дали шанс українським фотографам. Проєкти двох наших учасниць, які змогли приїхати, Марини Бродовської та Євгенії Лаптій, були створені після повномасштабного вторгнення. Кожна з них ділиться власним досвідом та історією, яка стала джерелом натхнення. Важливо, щоб молоді митці передавали ці історії проживання війни французькій аудиторії", - розповіла Вікторія Гуленко, директорка Культурного центру України у Франції.

Українська програма на відкриття фестивалю європейської фотографії в Парижі / Фото надані Культурним центром України у Франції

Сучаcне українське аудіовізуальне мистецтво представила українська електронна формація ТИСК, яка об'єднує музикантів, фотографів та візуальних митців з Харкова і Львова. Французам показали окремий проєкт «Тиск. Досвід».

«Мистецтво — це не щось абстрактне й другорядне. «Тиск. Досвід» — це не просто концерт або вистава, це дійсно досвід, який людина проживає та пам’ятає. І який, як ми сподіваємося, зробить цей тривожний час трохи легшим та спокійнішим», - кажуть учасники ТИСКу.

Читайте також: У Парижі дітей навчали писанкового розпису

У фестивалі молодої європейської фотографії в Парижі беруть участь 24 художники з 14 різних країн, які переосмислюють зображення – від давніх технік до штучного інтелекту. У це мистецтво вплітаються також література та аудіовізуальна творчість. 

Як повідомляв Укрінформ, у колишньому будинку Алена Делона в Парижі відкрили виставку українського мистецтва. У Centre culturel de l'ambassade d'Ukraine презентували виставку творів українських митців FENÊTRE («Вікно»).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-