Українська диригентка Оксана Линів візьме участь у постановці опери «Євгеній Онєгін» у Дрездені

Українська диригентка Оксана Линів візьме участь у постановці опери «Євгеній Онєгін» у Дрездені

Укрінформ
Українська диригентка Оксана Линів, яка раніше відмовлялася виступати на одній сцені із проросійськими колегами, стала музичним керівником опери "Євгеній Онєгін" Чайковського, що її ставитимуть в Німеччині в 2025 році.

Про це повідомляє Саксонська державна опера Дрездена, передає Укрінформ.

На сайті театру у списку артистів, які ставитимуть оперу російського композитора Чайковського у липні 2025 року, українська диригентка зі Львівщини Оксана Линів вказана як музичний керівник. "Євгеній Онєгін" презентуватимуть російською мовою з німецькими та англійськими субтитрами. Квитки ж розпочнуть продавати вже в квітні цього року.

Оксана Линів — українська диригентка. Перша жінка на посаді музичного директора в історії Італії, зокрема в Teatro Comunale do Bologna, Болонья. Перша диригентка відомого Байройтського оперного фестивалю. Засновниця та художня керівниця фестивалю LvivMozArt, засновниця та головна диригентка Молодіжного симфонічного оркестру України/YsOU.

Читайте також: Світові театри не поспішають прибирати з репертуару твори російських композиторів - оперна співачка

Як повідомляв Укрінформ, фестиваль Wiener Festwochen ("Віденські фестивальні тижні") скасував концерт грецько-російського диригента Теодора Курентзіса після того, як українська диригентка Оксана Линів розкритикувала його позицію щодо війни в Україні і відмовилася виступати на одному фестивалі з ним.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-