Українське мистецтво є віддзеркаленням вільної нації - директор Італійського інституту в Україні

Українське мистецтво є віддзеркаленням вільної нації - директор Італійського інституту в Україні

Укрінформ
Надзвичайно успішні приклади досягнень українського мистецтва всередині країни та на міжнародній арені є віддзеркаленням вільної та потужної нації.

Про це заявив директор Італійського інституту культури в Україні Карло Колонелла у відеозверненні під час VII Міжнародного форуму «Креативна Україна», повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Надзвичайно успішні приклади і демонстрація українського мистецтва та творчості – це віддзеркалення вільної та потужної нації. Я можу назвати лише кілька прикладів – «Оскар» за найкращу документальну стрічку «20 днів у Маріуполі», нещодавній успіх українських гуртів на Євробаченні поширення українського мистецтва та музики за кожної можливості в усьому світі», - сказав Колонелла.

Він зазначив, що Італія підтримує культуру та творчість України, а Італійський інститут задіяний не лише у захисті культурного спадку, співпраці з ЮНЕСКО та Італійською агенцією співробітництва в галузі розвитку, а й у різних програмах у рамках діяльності міністерства культури та міністерства закордонних справ Італії.

«Італійський інститут культури просуває кілька ініціатив у двосторонній співпраці з українськими та італійськими культурними закладами, і ми продовжуватимемо і навіть посилюватимемо цю співпрацю між нашими країнами», - запевнив директор інституту.

Читайте також: Для українців у світі з'явилися нові культурні можливості - Карандєєв

Як повідомляв Укрінформ, 19 березня у Києві проходить VII Міжнародний форум «Креативна Україна». Захід зібрав урядовців, народних депутатів, українських та закордонних експертів й експерток, креативних підприємців і підприємиць, митців і мисткинь, журналістів і журналісток, аби продемонструвати, як у горнилі війни переосмислюється і зароджується нова українська культура та креативні індустрії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-