Обов'язково переглянути: Санду й глави МЗС Естонії та Литви радять «20 днів у Маріуполі»

Обов'язково переглянути: Санду й глави МЗС Естонії та Литви радять «20 днів у Маріуполі»

Укрінформ
Президентка Молдови Майя Санду привітала Україну з перемогою на кінопремії «Оскар» і закликала переглянути фільм "20 днів в Маріуполі", бо він висвітлює правду про війну РФ проти України.

Про це вона написала у соцмережі Х, передає Укрінформ.

"Вітаємо, Україно, з першою перемогою на "Оскарі". "20 днів в Маріуполі" – це абсолютно обов'язковий до перегляду фільм, який безстрашно розкриває сувору реальність повномасштабного вторгнення Росії в Україну та надає потужну протиотруту проти її пропаганди", - написала Санду.

Свій захват фільмом також висловив міністр закордонних справ Естонії Маргус Цахкна, написавши у соцмережі Х, що цей "Оскар" заслужений, бо стрічка показує нам болісні моменти історії".

"20 днів у Маріуполі" – це фільм, який обов'язково треба побачити, ще одне нагадування та крупний план того, як виглядає жорстока та нелюдська війна Росії", - написав Цахкна.

Міністр закордонних справ Литви Габріелюс Ландсбергіс назвав "20 днів у Маріуполі" найкращим документальним фільмом цього року.

Читайте також: Фільм «20 днів у Маріуполі» обов'язковий до перегляду - посол США в Україні

"(Фільм – ред.) обов'язковий до перегляду для всіх, хто хоче знати, як виглядає російський "мир". Подивіться його і зрозумійте, чому Україна ніколи не здасться", - написав Ландсбергіс у соцмережі X.

Як повідомляв Укрінформ, уперше в історії українського кінематографа стрічка "20 днів у Маріуполі" режисера Мстислава Чернова здобула премію "Оскар", перемігши в номінації "Найкращий документальний фільм". Церемонія нагородження відбулася у ніч проти 11 березня.

Президент Володимир Зеленський подякував команді, яка працювала над фільмом "20 днів у Маріуполі" за здобуту нагороду кінопремії "Оскар".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-