В Україні зафіксували рекорд із наймасовішого читання поеми Шевченка «Катерина»

В Україні зафіксували рекорд із наймасовішого читання поеми Шевченка «Катерина»

Фото
Укрінформ
В Україні зафіксували рекорд з наймасовішого читання українцями й іноземцями поеми «Катерина» Тараса Шевченка.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства культури та інформаційної політики, передає Укрінформ.

"Сьогодні, 11 березня, у Міністерстві культури та інформаційної політики відбулася церемонія фіксації рекорду України за наймасовіше читання поеми «Катерина» Тараса Шевченка, українцями та іноземцями, з нагоди 210-річчя народження Кобзаря у межах ініціативи «Шевченко єднає». Рекорд засвідчив 210 учасників із 22 країн, які декламували рядки з твору Тараса Шевченка", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що флешмоб об’єднав людей різного віку, статі, посад з усіх областей України та з 22 країн світу. Дипломи із засвідченням рекорду отримають всі учасники, які читали поему.

«Ми тішимося з того, що реалізували цей масштабний проєкт: було дійсно непросто об’єднати 210 людей з усього світу. Але ми це зробили. Будь-яка справа, що робиться натхненно, сама собою є унікальною. А від унікальності до рекордності - лише крок», - сказав т. в. о. міністра культури та інформаційної політики Ростислав Карандєєв.

Читайте також: «В сім’ї вольній, новій» - майже 140 читців Донеччини взяли участь у конкурсі в день народження Кобзаря

У МКІП нагадують, що акцію із читання поеми «Катерина», за якою спостерігали представники Книги світових рекордів, було ініційовано до 210-ї річниці від дня народження Тараса Шевченка .

До декламування поеми долучилися, зокрема, представники міністерств, рятувальники ДСНС, військові ЗСУ, Національної гвардії, прикордонники Львівського й Донецького загонів ДПСУ та інші.

Також поему читали народні депутати, дипломати, актори, представники та представниці громадської сфери, культури та шоу-бізнесу.

Як повідомлялося, 9 березня Україна відзначала 210-річчя від дня народження видатного поета, художника та громадського діяча Тараса Шевченка.

Фото: mcip.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-