У Бельгії відбувся семінар на підтримку культурного сектору України

У Бельгії відбувся семінар на підтримку культурного сектору України

Укрінформ
У Брюсселі (Бельгія) 7-8 березня проходив семінар, де європейські й українські експерти обговорили шляхи розвитку культурного та креативного секторів України.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Міністерство культури та інформаційної політики України.

Семінар організували Cultural Relations Platform у співпраці з Генеральним директоратом з питань освіти та культури Європейського Союзу з метою дослідження стратегій, спрямованих на зміцнення співпраці ЄС та України, що посилить українські культурний та креативний сектори. 

Захід об’єднав понад 60 експертів та представників влади з ЄС та України. 

Протягом двох днів учасники з України та ЄС обговорювали роль культури у стійкості та відновленні України, акцентуючи на її міжсекторному впливі.

Фото: МКІП
Фото: МКІП

"Наразі Україна має доступ до участі в 14 програмах ЄС, включно з Creative Europe та Horizon Europe, які можуть фінансувати проєкти, орієнтовані на культуру. Європейська Комісія також погодилася призупинити фінансові внески України для її участі в усіх 14 програмах ЄС. Водночас наші партнери підтвердили наміри відкрити доступ до програм для медіасектору", — прокоментувала результати заходу заступниця міністра з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Анастасія Бондар.

Читайте також: В Україні за участю канадських експертів розробляють політику доступності культурних послуг

Вона додала, що ініціювала проведення ширшої зустрічі з представниками Єврокомісії в Києві.

Панелі, презентації та інтерактивні сесії фокусувалися на таких темах, як: варіанти підтримки українського культурного та креативного секторів на рівні ЄС у наступні декілька програмних років, внесок цих галузей в економічне зростання української держави, відновлення та у процес євроінтеграції. Також обговорювали регіональний вимір розвитку креативних індустрій та культури, вплив соціальної згуртованості й людського капіталу. 

Як повідомляв Укрінформ, у МКІП обговорили стан виконання Стратегії інформаційної безпеки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-