На кінофестивалі у Швейцарії покажуть два українські фільми

На кінофестивалі у Швейцарії покажуть два українські фільми

Укрінформ
Українські фільми «Ми не згаснемо» й «Фотофобія» увійшли до програми міжнародного фестивалю документального кіно, який проходить у Женеві.

Про це Державне агентство України з питань кіно повідомило у Фейсбуці, передає Укрінформ.

Як нагадали в агентстві, стрічка «Ми не згаснемо» режисерки Аліси Коваленко розповідає історію життя та мандрівки п’ятьох підлітків із Луганської області.

Герої живуть у прифронтових містечках Золоте й Станиця Луганська, поблизу яких до лютого 2022 року проходила лінія зіткнення. Вони мріють про зміни у своєму житті та несподівано отримують пропозицію вирушити в Гімалаї.

Фільм створений за підтримки Держкіно, Польського кіноінституту й фонду IDFA Bertha Fund – Classic Postproduction.

«Фотофобія» – це стрічка режисера Павла Пекарчика, створена в копродукції Словаччини, Чехії й України. Сюжет її розгортається на тлі перших днів повномасштабного вторгнення російських військ. У центрі – історія підлітків, які ховаються від обстрілів на станціях харківського метро.

Читайте також: Режисерка фільму «Трохи чужа»: Ми зробили стрічку, яка відгукується у людей по всьому світу

Головним героєм фільму є 12-річний Микита. Хлопцеві не дозволяють виходити надвір, тож він вишукує шляхи в підземці, де знайомиться з 11-річною Вікою. Разом діти піднімаються на поверхню, щоб побачити світло та відчути сонце.

Як повідомлялося, з 8 по 17 березня у швейцарському місті Женева проходить International Film Festival and Forum on Human Rights.

На заході будуть представлені кращі картини, присвячені проблемам дотримання та захисту прав людини в усьому світі.

Фото: cinema.in.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-