Нацопера під час благодійного туру в Канаді зібрала близько $600 тисяч

Нацопера під час благодійного туру в Канаді зібрала близько $600 тисяч

Укрінформ
Артисти балету Національної опери України зібрали близько 600 тисяч доларів спонсорських внесків і пожертв під час гастрольного туру Канадою Nadiya Ukraine.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства культури та інформаційної політики, передає Укрінформ.

"Українські виконавці дали 20 концертів, на яких побували понад 30 тис. глядачів. За попередніми даними, виступи зібрали близько 600 тис. доларів спонсорських внесків та пожертв, які спрямують до неприбуткових організацій та фондів, що працюють в Україні", - зазначають у МКІП.

У міністерстві додали, що організатори цьогорічного туру планують запрошувати Національну оперу України на гастролі кожні два роки, а їхні американські партнери вже опрацьовують маршрут гастролей у США. Попередньо йдеться про два тури: осінній має розпочатися виступами у John F. Kennedy Center for the Performing Arts у Вашингтоні та охопити східне узбережжя і центральні штати, а зимовий — пройти західними американськими штатами.

Цьогорічний формат виступів планують залишити, однак продюсери розглядають можливість запрошення кількох солістів оперної трупи театру та мають наміри удосконалити сценографію концертів за допомогою 3D-ефектів та відеопроєкцій. Передусім це стосуватиметься номерів, присвячених війні в Україні, та фольклорного блоку.

Гастрольний тур Національної опери у Канаді проходив під патронатом благодійного фонду "Фундація Олени Зеленської".

Читайте також: Нацопера України показала у Токіо балет «Снігова королева»

Як повідомлялося, у столиці відбулись гастролі Херсонського театру імені Миколи Куліша з моновиставою "Позивний "Горобчик".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-